
-
CARA NGADAMEL WUDUK,versi dapur ngacaprak
sangu wuduk/nasi uduk atawa coconut milk rice (ceuk bahasa urang kulonna mah,heuheu),tos teu bireuk deui di kuping atawa dilidah urang indonesia. cara ngadamel wuduk versi dapur ngacaprak; bahan-bahana 1kg beas 1ltr santen kalapa uyah daun salam sereh bawang goreng cara ngadamelna: hijikeun,santen,daun salam,sereh sareng uyah.tuluy di pasak nepi ka ngagolak. Mun tos ngagolak,abrukkeun beas nu tos di cuci,tly di pasak dugi ka caina saat. Tly si gigih tadi(sangu satengah asak)di pindahkeun kana langseng,atawa aseupan mun nganho se'eng.kira2 30menitan,...wuduk tos asak. *pami palay langkung praktis tiasa nganggo rice cooker.pelengkap/lawuhna mah meser we lah,bilih rariweuh he he. Selamat mencoba.....
Label
- Carita ngacaprak (1)
- DAPUR NGACAPRAK (4)
- Diajar ngacaprak nganggo bahasa pakulonan (1)
- info lomba (1)
- KEBON OBAT (3)
- Kisah sejati (1)
- Kisahkoe (1)
- Pesona alam lembur kuring (1)
- Tips n trik (1)
Pengikut
Mengenai Saya
- Tetyngacaprak
- Subang, Indonesia
- Sekilas pandang..q org'na kaya Jutek,cu'ex,pluz nyebelin...tapi sebenernya aq tuh nyenengin abezzz,heuheuheu....apalagi kalo udah ngacaprak...beuhh...poko'na kos kitu we lah
Popular Posts
-
Buah yang mirip jeruk bali ini,bermanfa'at untuk menyembuhkan luka yang masih baru.
-
Karena memiliki bau yang khas seperti (ma'af)bau kentut ,maka tak heran bila orang2 merasa enggan mengakrabi tanaman ini.padahal,daun ...
-
Bicara soal kesenian,sepertinya tak ada habisnya dan tak membosankan.apalagi dgn kesenian tradisional sunda khas Subang ini. Sisinga'a...
-
Buah berkulit keras seperti batok kelapa ini bernama latin limonia acidissima feronia limonia. Walaupun di kenal sebagai buah khas Rembang...
-
Kalo ngomongin soal makanan,kaya'nya ga ada abisnya deh. Kali ini,dapur ngacaprak mau cuap-cuap soal sorabi.rasanya belum lengkap or be...
0 komentar: